Sunday, May 29, 2016

,,Kuidas joonistada inimesi" Peatükk 2.Materjalid

2. Materjalid
Parim viis pilti värvida on tarvitada materjale, mida on Sinu meelest kõige lihtsam kasutada. Järgnevad pildid näitavad , kuidas erinevate materjalide kasutamine jätab erinevad muljed.


    Akvarellid

Akvarellid on ühed mitmekülgsed materjalid. Olenevalt, kui palju vett Sa neid segades lisad, saad Sa kontrollida nende värvi intensiivsust ehk tugevust. Kui värv segatakse vähese veega, on ta tugev ja ere, kuid kui segades lisada suhteliselt palju vett, jäävad värvid märjaks ja pehkmeks.

   Guašš


Guaššvärve on hea kasutada lamedate värvipindade loomisel. Afiššvärvid jätavad samasuguse efekti nagu guaššvärvid ja on odavamad, aga nende värvivalik on palju kitsam.

  Akrüül


Akrüülvärvid on siijalt matid, neid saab veega lahjendada ning nad on kuivades veekindlad. Neid saab omavahel edukalt segada ning on suure pigmendisisaldusega, mis võimaldab ühtlast ja head kattevõimet ning akrüülvärvid on mittekolletuvad ja peavad hästi vastu valguse mõjudele.

  Harilik pliiats


Harilikud pliiatsid varieeruvad jäigast pehmeni. Keskmine pliiatsisüdamik(HB kõvadusega) on ideaalne visandamiseks.
9H
8H
7H
6H
5H
4H
3H
2H
H
F
HB
B
2B
3B
4B
5B
6B
7B
8B
9B
Kõige kõvem
Keskmine
Kõige pehmem

  Värvipliiatsid


Värvipliiatseid saab kasutada väga erinevate efektide saavutamiseks. Näiteks ühtlane ja hoolikas varjutamine aitab jätta väga loomulikku muljet.

   Viltpliiatsid

Viltpliiatseid kasutatakse ebaloomulike stiilide nagu näiteks karikatuuri puhul. 
 Õlipastell

Ehk rahvakeeli rasvakriit. Õlipastelliga värvitud pind jätab pisut märja ning vahaja mulje. Paksemalt ja tugevamalt värvitud pinnad võimaldavad saavutada relfjeefse efekti. Aluspaberi valimisel sobib mistahes paber, ka värvuselt ei pea olema alus valge.

Head katsetamist erinevate materjalidega!




No comments:

Post a Comment